Σας καλωσορίζουμε στο blog του Σχολείου μας.

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μπράβο στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας!

Σημαντική διάκριση για το Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας που κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τη συμμετοχή στη «15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2017».

Την πρώτη θέση κατέλαβε η μαθητική ομάδα του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών. Τη δεύτερη θέση, εκτός του Γενικού Λυκείου Κάτω Αχαΐας, την κατέλαβε και το 1ο Γενικό Λυκείου Ηγουμενίτσας.

Συνολικά συμμετείχαν 1.149 μαθητές από 318 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και προκρίθηκαν 71 ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2000 (Α’ και Β΄ τάξης Λυκείου), είναι η προώθηση -μέσα από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών- της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων και επίλυσης αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Αναδημοσίευση από http://e-dytikiachaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα, χωρίς να προσβάλλετε.